Bevakning/patrullstig 1

Bevakningskurs på aktiveringsnivå för alla hundar - liten som stor, gammal som ung! Det gäller för hunden att koppla på alla sina sinnen för att lösa uppgiften.

Vi går sakta, smyger fram längs patrullstigen i skogen. När hunden känner doften från en buse någonstans inne i skogen ska hunden tyst markera detta för dig. Hittar hunden ett spår av en buse så följer vi spåret för att se vart det leder. Skulle hunden höra en buse smyga omkring i skogen ska även detta talas om för dig. Hittar hunden misstänkta föremål som busen tappat eller medvetet placerat ut (snubbeltråd, "bomber", "minor", patronhylsor, klädesplagg etc.) ska hunden påvisa dessa föremål. 

En annorlunda aktiveringsform som passar alla, hundarna brukar tycka att det är väldigt kul med den här typen av uppgifter.

Detta ingår:

  • Bastjänst - vi lär hunden att sitta still vid baslägret och vänta på arbetspasset.
  • Stillastående bevakning - ett utvalt område ska bevakas och vid misstanke om att en buse smyger omkring på området ska detta markeras av hunden. 
  • Patrullstig - hunden tränas i att under ett rörligt arbetspass kunna markera busar med hjälp av ljud-, vind och spårmarkering. Även gömda föremål längs stigen ska markeras!

Förkunskapskrav: Inga, men din hund bör kunna vara hyfsat tyst medans den sitter uppbunden korta stunder och väntar på dig medan du agerar buse (figurant) åt en del av de övriga hundarna. Hundarna lämnas aldrig ensamna och du behöver inte kunna ha hunden lös.

Max antal deltagare: 5.


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!


Intresseanmälan

Bonnie1 
                   Bonnie

P1090544
Nappe

P1090554
Alba