Hundmöteskurs

Många hundar har svårt att passera andra hundar på promenaden. Vanliga problem är att hunden kastar sig ut i kopplet och skäller. Andra hundar är "översociala" och vill hälsa på allt och alla. Det finns även hundar som är rädda och helst vill gömma sig bakom matte eller husse. 

Denna kurs är helt inriktad på att träna hundmötesteknik i olika situationer. Vi kommer t.ex. träna på att passera andra hundar på lämpligt avstånd, anpassat till varje hund. Det blir även träning i att "bara" vistas bland andra hundar (ej hälsa) utan att stressa upp, bli arg eller rädd.

Vi kommer främst att träna på stora ytor för att kunna anpassa avståndet till varje hund men vi kommer även utnyttja vanliga gångbanor mm. för att efterlikna vardagliga situationer. 

Eventuellt kommer jag mot slutet av kursen att plocka in en eller flera främmande hundar. Det är lätt att kurshundarna efter ett tag vänjer sig vid varandra, men detta åtgärdas lätt genom att plocka in en ny hund (en trygg hund som endast agerar störning till er). Detta kommer endast att ske om jag finner det lämpligt, beroende på hur gruppen fungerar.

Exempel på innehåll:

  • Varför beter sig hunden som den gör, vilka orsaker kan finnas till beteendet?
  • Hundens språk och signaler.
  • Hur påverkar ditt beteende hunden? 
  • Vilka hjälpmedel kan användas och vilka bör undvikas? 
  • Skvallerträning.
  • Belöningsteknik.
  • Hur gör man om man har fler en en hund?
  • Och självklart mängder av praktisk träning i olika varianter.

OBS! Första kurstillfälet är enbart teori utan hund (hunden får följa med men måste kunna koppla av och vara hyfsad tyst under teorin).

Förkunskapskrav:
Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper. Har din hund allvarliga aggressions-, rädsle- eller stressrelaterade problem kring hundar så  rekommenderas först privatträning eller problemutredning.

Max antal deltagare:
6. 


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!Intresseanmälan

DSCN2629