Workout Dog

En unik kurs som ger inspiration till övningar som håller hunden i form! Ta med din fyrbenta kompis på hundgympa!


Vi kommer jobba med övningar som tränar hundens balans, kroppskontroll och rörelser. Det sker t.ex. genom att hunden får balansera och göra övningar på olika typer av balansbollar,DSCN0020 balansplattor och discar. Att gå i lugn skritt och lyfta benen över bommar i olika höjd är nyttigt och kräver koncentration så att benen lyfts på rätt sätt. 
Tricks som t.ex. slalom gör att hunden böjer kroppen (ryggen tränas) i båda riktningar och sitta fint på bakbenen gör att hunden tränar upp ryggmuskulaturen samt bålstabiliteten.


Övningarna stärker även den stabiliserande muskulaturen och små lednära muskler. Dessa muskler är svåra att komma åt genom vanliga promenader och vardagsaktiviteter, mer specifika övningar krävs.  

En hund som har bra balans, är medveten om och kan kontrollera sina rörelser, löper mindre risk för skador. Många tävlingsmoment eller t.ex. cirkuskonster blir lättare att träna in om hunden har bra kroppskontroll. Även precisionen på utförandet förbättras.

En viktig och nyttig kurs för alla aktiva och tävlande hundar men s
jälvklart kan du gå denna kurs enbart i aktiveringssyfte och för att hålla hunden i form. Det är annorlunda och roliga övningar som stärker kontakt och tillit. Övningarna kan lätt anpassas efter t.ex. ålder och fysisk förmåga.

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper.

Max antal deltagare: 5.


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan! Intresseanmälan


peanut

Zelu1
Zelu

DSCN9259
Wila

Rosa mops
Rosa