Friskvårdskurs

Friskvårdskurs för den vanliga familjehunden!

Friskvård är tyvärr en lite förbisedd del i hundägandet men nog så viktig, och inte minst rolig! Hundens kropp utsätts för mängder av påfrestningar i vardagen som t.ex. olika hundsporter, fysiska aktiviteter, lek med hundkompisar, stress etc. Därför är det viktigt att vi håller hunden i form för att minska skaderisker, stelhet, smärta mm.

Vi varvar teori och praktik:

  • Massage - lättare massagegrepp som mjukar upp muskulaturen och verkar lugnande.

  • Stretching - stretching för att hålla muskulaturen smidig och förhindra stelhet vilket påverkar hundens rörelsemönster.

  • Fysträning - hur mycket motion behöver hunden och vilka motionsformer finns? Hur kan vi lägga upp enkel fysträning för hunden?

  • Balansbollträning - stärker lednära muskler, är skadeförebyggande, förbättrar kroppskontrollen mm. 

  • Olika övningar/rörelser som håller din hund smidig och i form.

  • Hundens mat - vad är bra och mindra bra hundmat? Behövs tillskott? Hur håller jag en bra vikt hos min hund?  

  • Skaderisker & skadeförebyggande - en fysisk skada sker så lätt men det finns massor man kan tänka på för att minska skaderisken!

  • Vanliga problem i rörelseapparaten - som t.ex. HD, ED, patellaluxation, ryggproblem mm. Vad är viktigt att känna till och tänka på kring detta?

  • Samt mycket mer som t.ex. hur en sele ska sitta på hunden för att inte hindra hundens naturliga rörelser, hur ska en klövjeväska sitta, hur påverkar kyla och värme hunden, stress och stressdämpning mm.

Kursen riktar sig främst till vuxna friska hundar, men även valpar och unghundar har behållning av kursen. Valpar ska inte masseras djupgående eller stretchas fullt ut och kommer därför få "lightversioner" av just de övningarna. Men det är guld värt att redan i ung ålder vänja valpen vid denna typ av hantering!
Har din hund någon sjukdom eller problem i rörelseapparaten så kolla med mig (Susann) huruvida kursen är lämplig eller inte. De flesta övningar går att anpassa till varje individs behov!

Förkunskapskrav:
Inga!

Max antal deltagare: Endast 4 st. p.g.a. lokalens storlek och utformning.


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!


Intresseanmälan

IMG_3851

MiloR

Rosa mops