Massage

På denna kurs får du lära dig grunderna i massage, en nyttig och mysig kurs för alla hundar!

Vi går igenom grundläggande massagegrepp som du lätt kan använda på din hund. Massage är otroligt viktigt om du har en aktiv hund, en tävlingshund, en äldre hund som börjar bli stel eller en lättstressad hund som behöver hjälp att slappna av. Det är även nyttigt för den vanliga familjehunden och det ger er en mysig och avkoppande stund tillsammans!

Massage mjukar upp muskulaturen, ger ökad rörlighet, förebygger skador, ökar prestationsförmågan, minskar stress mm. Vet du hur hunden känns i friskt tillstånd är det lättare att i tid upptäcka eventuella förändringar eller smärta.

Praktik varvas med teori och exempel på innehåll från kursen är: MiloR

  • Grundläggande massagegrepp
  • När ska man massera och när ska man inte massera?
  • Massagens positiva effekter
  • Lättare anatomi och muskellära

Denna kurs är endast i förebyggande/friskvårdande syfte. Har din hund allvarliga problem med muskler, höftleder, rygg mm. som inte är utrett tidigare så rekommenderas först besök hos veterinär eller fysioterapeut. 

Alla åldrar kan delta men har du en väldigt ung valp ska ingen djupgående massage utföras, greppen kan därför behöva anpassas lite. Det är dock bra att börja träna valpen i tid för att lära den slappna av, bli hanterad och för att lära känna valpens kropp.

Förkunskapskrav: Inga!

Max antal hundar: 4 st.


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!


Intresseanmälan

DSCN7186
Bico

DSCN7099