Bollvallning / Treibball

Grundkurs i bollvallning för hundar från ca 6 månaders ålder!

Bollvallning, som i hemlandet Tyskland kallas Treibball, är en sport där hunden ska valla (putta) bollar in i ett mål. Sporten är främst framtagen för att delvis tillgodose vallningsbehovet hos våra vallande raser men det går alldeles utmärkt att träna bollvallning med alla hundar oavsett ras, ålder och storlek! Bollens storlek anpassas efter din hunds storlek och förmåga.

Bollvallning handlar inte bara om att planlöst putta omkring på en boll utan sporten bygger mycket på samarbete mellan hund och förare.   
Vi tränar på att putta på bollen med rätt teknik och i rätt riktning. Vi provar enklare dirigering som t.ex. att kunna skicka hunden ut mot bollen, höger och vänster mm.

Målet med kursen är att kunna skicka ut hunden på avstånd, hunden placerar sig i position bakom bollen och på din signal vallar/puttar hunden bollen in i mål.

Hunden behöver inte kunna vara lös utan vi använder långlina, därför är det viktigt att din hund inte blir alltför besvärad av en lina släpandes efter sig. Hunden får endast jobba lös om inkallningen fungerar felfritt i alla lägen.

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper.

Max antal deltagare: 6 st hundar.


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!


Intresseanmälan
      Doris1
                  Doris

Martie1
Helena & Martie

Nappe2
Nappe