Retrieverkurs
 
Alla apporterande raser (retrievers, spaniels mf) älskar att bära saker i munnen! Det är inte så konstigt eftersom de är fågelhundar och framavlade för att bl.a. söka upp och hämta in fåglar. Under denna kurs tar vi tillvara apporteringsintresset och ger hunden olika rasanpasade arbetsuppgifter den kommer att älska!  

Vi kommer träna på apportering (av dummies) och vi provar även på linjetag, att hunden ska kunna springa rakt dit vi pekar och hämta in en dummy. Det blir även dirigering, d.v.s. att kunna styra och skicka hunden till den plats där en dummy finns utplacerad. Vi tränar också markering som innebär att hunden ska komma ihåg var en dummy landar och sedan springa ut och hämta den. I det stora söket ska hunden på egen hand söka efter och hämta in en eller flera dummies och i närsöket ska hunden leta mer nogrannt på en angiven yta.
Vi kommer gå igenom hur man lär in olika signaler med visselpipa som sedan används när hunden jobbar. Vi kommer även gå igenom jaktlydnad där det handlar om att hunden ska kunna gå fint och sitta stilla trots att det flyger dummies på avstånd, inkallning, passivitet, kunna vänta på sin tur mm. En omväxlande kurs med andra ord!  

Denna kurs är på aktiveringsnivå och riktar sig främst till retrievers och spaniels men kan även passa andra apporterande raser. Kan du inte ha hunden lös går det bra att använda långlina. 

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper. Hunden ska ha ett intresse att bära saker i munnen men behöver inte kunna apportera regelrätt. 

Max antal deltagare: 6 st.Ingen kurs inplanerad just nu men gör gärna en intresseanmälan!Intresseanmälan

 

P1090141
Sunny