Hundmöteskurs

Många hundar har svårt att passera andra hundar på promenaden, det kan även vara jobbigt bara att vistas kring andra hundar. Vanliga problem är att hunden gör utfall, kastar sig ut i kopplet och skäller mm. Detta skapar stress både hos hunden och föraren, promenaderna blir till slut inte roliga... Denna kurs ger dig verktyg att ändra på detta!

På denna kurs fokuserar vi både teoretiskt och praktiskt på hur vi kan förbättra hundens beteende vid hundmöten.
Första tillfället är enbart teori utan hund. Detta för att ni ska kunna fokusera helt på informationen och kunna ställa frågor utan att behöva ha koll på er hund som troligtvis har svårt att vistas tight i grupp. Vi pratar om vilka orsaker som kan finnas till hundens beteende, hur vi kan göra hunden tryggare, hur vårt eget beteende påverkar hunden, språk och signaler mm.  
De två följande tillfällena tränar vi praktiskt på att hantera hunden i olika situationer, att vistas i grupp och att gå förbi andra hundar på ett för individen lämpligt avstånd. 

För att kunna guida er på bästa sätt och för att underlätta för hundarna så är deltagarantalet på denna kurs satt till max 4 hundar. Kursen är på bara tre tillfällen vilket inte kommer förändra din hunds beteende drastiskt under själva kursen. Men med de verktyg du får kommer du på lång sikt kunna förändra din hunds beteende vid hundmöten. 

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper. Har din hund allvarliga aggressions-, rädsle- eller stressrelaterade problem kring hundar så rekommenderas först privatträning eller problemutredning.

Max antal hundar:
Endast 4 st. 


Ingen kurs inplanerad för närvarande men gör gärna en intresseanmälan!Intresseanmälan

DSCN2629