Workout Dog

En unik kurs som ger inspiration till övningar som håller hunden i form! Ta med din fyrbenta kompis på hundgympa och låt hunden jobba med sin kropp på ett annorlunda sätt!


Vi kommer jobba med övningar som tränar hundens balans, kroppskontroll, styrka och smidighet. Det sker t.ex. genom att hunden får balansera och göra övningar på olika typer av balansbollar,DSCN0020 balansplattor och discar. Att gå i lugn skritt och lyfta benen över bommar i olika höjd gör hunden medveten om alla fyra ben. Tricks och rörelser som t.ex. att gå i åttor gör att hunden böjer ryggen och mjukar upp den.
Vi provar på mängder av roliga övningar som lätt kan anpassas till hundens ålder (inte unga valpar) och fysiska förmåga!

Övningarna stärker även den stabiliserande muskulaturen och små lednära muskler. Dessa muskler är svåra att komma åt genom vanliga promenader och vardagsaktiviteter, mer specifika övningar krävs. En hund som har bra balans, är medveten om och kan kontrollera sina rörelser, löper mindre risk för skador.

En viktig och nyttig kurs för alla hundar!

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper. Inga unga valpar på denna kurs, är du osäker på om din unga hunds ålder är lämplig eller ej så kolla med instruktören!

Max antal hundar: 4 st. p.g.a. lokalens storlek/utformning.Fulltecknad.
Datum: sö 13/11 + sö 27/11, sö 4/12 + lö 17/12
Tid: sö 13/11-4/12 kl. 18:00-19:15, lö 17/12 kl. 14:30-15:45
Plats: inomhus hos Svanstippens Hunddagis (en övning sker utomhus)
Pris: 1600:-


Det finns möjlighet att starta denna kurs under jan-mars, hör av dig vid intresse! Kursanmälan


peanut

Zelu1
Zelu

DSCN9259
Wila

Rosa mops
Rosa