Besök på hundsim med simintroduktion

Är du nyfiken på hur det fungerar på ett hundsim och har du kanske funderat över hur din hund upplever en simtur i poolen? Under en kväll får du en introduktion i hundsimmets värld och du har möjlighet att gå med eller utan hund!

DSCN8365Att simträna sin hund är en väldigt skonsam träningsform som ger ökad kondition, muskelstyrka, rörlighet mm. Man kan simträna hunden av flera anledningar. Det kan vara i rehabiliterande syfte efter t.ex. operation eller skada. Det kan även vara i förebyggande och friskvårdande syfte för att ge skonsam men ordentlig träning. Det är en utmärkt träningsform för överviktiga hundar och även perfekt för äldre hundar då simning är skonsamt för kroppen och inte belastar lederna.

Fokus kommer ligga på simning i friskvårdande syfte för den vanliga familjehunden. Under kvällen simmar vi ca 5 hundar samtidigt som vi pratar om allt som hör till! Hur går det till när man simmar sin hund? Varför är simning bra som träningsform? Hur lägger man upp träningen? Vilken temperatur har vattnet? Vilken utrustning krävs? Kan alla hundar simträna? Hur gör man om hunden inte tycker om vatten? Hur kan man på ett säkert sätt få hunden i och ur poolen? Och mycket mer!
DSCN8385
Kursen hålls av cert. fysioterapeut Frida Taipale från Dogland. Susann från DogSpirit finns med på plats.

Inga förkunskaper krävs och din hund behöver inte vara van att simma/bada. Hunden simmar i flytväst som finns att låna på plats.

Deltagande med hund, ca 5 platser
Simningen anpassas till din hund vilket gör att du kan delta oavsett om du har en skeptisk badkruka eller en hund som fullkomligt älskar att bada! Flytväst och linor finns att låna på plats och du får självklart hjälp och guidning från det att hunden ska i poolen till det att hunden är uppe på torra land igen.
Det kommer vara en hund i poolen åt gången och det bästa är om resterande hundar kan vänta utanför i bilen (som kan parkeras synlig från simmets fönster). Hundarna får vara inne i simmet hela tiden men måste då kunna koppla av och vara tysta. Simmet tar inte emot löptikar.

Deltagande utan hund, fåtal platser
Vill du inte ta med dig hunden är du välkommen ändå som åhörare! Du kommer ändå lära dig mycket genom att titta på de hundar som simmar.


Datum: Inget inplanerat för närvarande
Tid:
Plats:
Pris:


Intresseanmälan

DSCN0610R

DSCN8371