Koppelträning

En kurs enbart inriktad på kontakt, följsamhet och koppelträning! 

Denna kurs riktar sig till dig med en hund som drar i kopplet mer eller mindre konstant. Vi kommer jobba med en mängd olika koppelövningar för att få hunden att vilja gå tillsammams med dig istället för att hela tiden streta längst ut i kopplet på väg mot egna äventyr. Vi kommer även jobba mycket med kontakten då bristande kontakt och samarbete ofta är en vanlig orsak till att hunden drar i kopplet. 
Efterhand lägger vi till individanpassade störningar som ni tillsammans ska klara av att passera utan att hunden börjar dra. Vi tränar även fotgående (i vardagslydnadssyfte).

Vi kommer prata om varför hunden drar, vilken utrustning är bäst (halsband, sele, koppel etc), belöningar och belöningsteknik, hur kan vi göra promenaderna roligare, samt vikten av att hunden får sina behov av fysisk och mental aktivering tillfredställt. Allt detta påverkar nämligen hur följsam hunden blir! 

Har du enbart problem med koppelträningen i hundmötessituationer rekommenderas istället hundmöteskurs eller privatträning

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1.

Max antal deltagare: 6 st.Ingen kurs planerad just nu men gör gärna en intresseanmälan!


Intresseanmälan

 

DSCN2633