Koppelträning & vardagsfot

En kurs enbart inriktad på kontakt, följsamhet och koppelträning! 

Under denna kurs tar vi oss an koppelträningen från flera olika håll, för bästa möjliga resultat! Vi jobbar dels med olika varierade koppelövningar som syftar till en mer följsam hund, som går med slakt koppel men utan krav på en specifik position. Vi tränar även "vardagsfot", d.v.s. att gå nära intill sidan vilket är användbart i många sammanhang. Vi väver även in övningar för att öka hundens kontakt och samarbetsvilja eftersom en bristande sådan ofta är en vanlig orsak till koppeldragande.
Efterhand lägger vi till individanpassade störningar som ni tillsammans ska klara av att passera utan att hunden börjar dra.

Vi kommer prata om varför hunden drar, vilken utrustning är bäst (halsband, sele, koppel etc), belöningar och belöningsteknik, hur kan vi göra promenaderna roligare, samt vikten av att hunden får sina behov av fysisk och mental aktivering tillfredställt. Allt detta påverkar nämligen hur följsam hunden blir! 

Har du enbart problem med koppelträningen i hundmötessituationer rekommenderas istället hundmöteskurs eller privatträning

Förkunskapskrav: Valpkurs eller vardagslydnad 1.

Max antal hundar: 6 st.Det finns möjlighet att starta denna kurs under hösten, hör av dig vid intresse!


Intresseanmälan

 

DSCN2633