Skogsfys - starka tillsammans!

Vad är härligare än att ge sig ut i skogen och friska luften tillsammans med sin hund? Nu är det dags att ta skogspromenderna till en helt ny nivå genom att fysträna både hunden och dig själv, tillsammans som ett team!

fys3Med skogen som arena tränar vi hunden i styrka, smidighet, balans och kroppskontroll (ingen konditionsträning i denna kurs). Men även matte och husse mår bra av fysisk aktivitet så vi väver in övningar där du, tillsammans med din hund får göra olika övningar där ni tränar tillsmammans i samspel! 
Känner du att du själv inte är någon träningsgtyp? Låt inte detta hindra dig, övningarna går att anpassa och förenkla vid behov.

Varför vi människor mår bra av fysisk aktivitet tror jag är allmänt kännt men varför ska även hunden tränas i detta? Våra hundar lever faktiskt liv som inte alltid är så hundanpassade rent fysiskt. Många hundar är alltför inaktiva men sen är det även så att hunden behöver kunna klara av olika belastande rörelser och moment, som hundens kropp egentligen inte är byggd för! Våra hundar hoppar ner från höga höjder, tränas i diverse onaturliga lydnadsmoment/rörelser, går monotona koppelpromender på plan mark etc. Detta bygger inte en stark och frisk hund! Hunden löper risk att drabbas av spända muskler, felaktigt rörelsemönster, skador, smärta etc. Men detta kan vi förhindra om hunden är i bra fysisk form! Hunden kommer dessutom vara i bra form högre upp i åldern, jämfört med om hunden inte fystränats alls.
IMG_2713[1]
Förkunskapskrav: valpkurs eller vardagslydnad 1, alternativt motsvarande förkunskaper. Inga unga valpar på denna kurs, är du osäker på om din hunds ålder är lämplig så hör med instruktören! Har din hund något problem i rörelseapparten, kolla även detta med instruktören för att avgöra om denna kurs är lämplig för din hund eller inte. Osäker på din egen form? Tro mig, har du bara genomsnittlig kondition och rörelseförmåga så kan du delta!

Max antal hundar: 6 st.


Ingen kurs inplanerad men det blir ett prova-på tillfälle lördag 26/8 kl. 10:00-11:30 vid Skavlöten i Täby. Pris 490:-


Kursanmälan

alliw

fys6